Как да снимаме двойки

снимане на двайкиВ навечерието на Свети Валинтин, любовта е във въздуха и двойките искат да бъдат фотографирани. Хората се ангажират и се женят през цялото време, така че притежаването на умения да снимате красиви портрети на двойки може да бъде чудесен начин да разширите професионалното си портфолио. Въпреки това, заснемането на двойки може да се повтаря много по отношение на позиране и композиция. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да създадете красиви портрети, които се открояват от тълпата.

Отделете време

Когато планирате фотосесиите си за двойки, не забравяйте да отделите достатъчно време за тях. Никога не трябва клиентите ви да се чувстват пренебрегнати и задължително трябва да им отделите допълнителни 20-30 минути преди фотосесията, което  ще ви позволи да поговорите с тях, докато настройвате оборудването си. Ако бързате да снимате, веднага щом се срещнете, това може да направи лошо впечатление и да не получите желаните резултати. 

Никога не спирайте да сниматеФотосесия на двойки

Често някои от най-добрите моменти в една ангажираща фотосесия се случват между позите. За да се възползвате от това, е добре да използвате статив и след това да използвате дистанционно освобождаване на затвора, за да задействате камерата. Това ви позволява бързо да заснемете интимните моменти между хората, когато мислят, че не са фотографирани. Когато работите с любовна двойка, снимките, които се гледат един друг, са толкова вълшебни, колкото когато се усмихват директно в камерата. Заснемането на онези нежни моменти, които клиентите ви не очакват, само ще подобрят преживяването за тях и ще ви помогнат да направите една красива влюбена фотосесия.  

Трябва да познавате добре техниката

Знанията за фотографията ви дават възможност да знаете кога да снимате, а може би и да не снимате въобще, ако условията се влошават, но това определено не трябва да ви предпазва от забавления и експерименти. Ако искате големи сигнални форми в bokeh използвайте отворена диафрагма и дълъг обектив.

Снимайте отдалече, а след това се приближете максимално до двойката.

Когато снимате на терен изберете място за фотосесията, което да се харесва на двойката - парк, гора, плаж.... 

В заключение мога да дам съвет да се забавлявате, когато снимате двойки. Колкото повече се наслаждавате на това, което правите, толкова повече ще се отворят вашите влюбени модели и ще ви се доверят, за да заснемете сърдечните удари, на които се надявате и вие и те. Така че излезте и снимайте!

как да снимаме звойки